Bahar Bakımı

Bahar Bakımı

Kış aylarında, dondurucu soğuklar ve yağışlı havalar nedeniyle araçlar belli ölçüde yıpranır.

Araçlardaki yıpranmanın giderilmesi ve aracın performansının arttırılabilmesi için bazı bakımların yapılması gerekmektedir. Kış aylarından sonra yapılan ve aracın ömrünü de uzatan bakım işlemine bahar bakımı adı verilmektedir.

Bahar Bakımında Ne Yapılır?

  • Kışlık lastiklerin değişimi,
  • Hava filtresinin değişimi,
  • Motor yağı ve hidrolik yağı değişimi,
  • Akü kontrolü,
  • Klima bakımı,
  • Silecek ve silecek suyunun kontrolü,
  • Genel temizlik yapılması.
Bahar Bakımı ve Kış Lastiği Değişimi

Bahar bakımı ile hem maddi hem de performans açısından kış lastiği değişimi yapılmaktadır. Hava sıcaklıkları 10 derecenin üstüne çıktığında kış lastikleri olumsuz yönde etkilenir. Bu nedenle fren mesafesi uzar ve aracın viraj kabiliyetine olumsuz etkisi bulunur. Ayrıca yüksek sıcaklıkta lastiklerin basıncı artar ve kış lastiklerinin performansı düşer. Bu da yakıt tüketimini arttırır. Bu sebep ile bahar bakımı yapıldığında ilk olarak kışlık lastikler değiştirilir.
Osmangazi bahar bakımı için Bursa'dayız. Otoklinik ekibi olarak oto bahar bakımı uzmanlarımız sizlere hizmet vermektedir.

Hava Filtresi Değişimi ile Motor Yağı ve Hidrolik Yağı Değişimi

Kışın yağmur, çamur ve kar gibi etkenler nedeniyle hava filtresinde tıkanmalar oluşabilir. Ayrıca tıkanıklık ve kir nedeniyle yeterli miktarda hava girmeyen motorda çekiş kaybı da meydana gelebilir.
Motor yağı, motor içerisindeki hareketli parçaların birbirine karşı sürtünmesini engellemek ve güç kaybına engel olmak için kullanılmaktadır. Ayrıca motor yağının içeriği nedeniyle temizleyici etkisi de bulunmaktadır. Bu sayede kir ve pastan aracınızı korur. Yaz aylarında motor yağı sıcaklık nedeniyle kaynayabilmektedir. Bu nedenle düzenli olarak yağın kontrol edilmesi de gerekmektedir.
Hidrolik sistem, performans ve sürüş için oldukça önemlidir. Fren hortumunda oluşacak bir kaçak, hidrolik yağı seviyesinde düşüşe sebep olur. Hidrolik yağının azalması, fren tepkisini arttırır ve direksiyon pompasının zarar görmesine yol açabilir. Bu iki durum da sürüş güvenliğini tehlikeli hale getirir. Bu sebep ile hidrolik yağı kontrol edilmelidir.
Osmangazi bahar bakımı için Bursa'dayız. Otoklinik ekibi olarak oto bahar bakımı uzmanlarımız sizlere hizmet vermektedir.

Bahar Bakımında Akü Kontrolü Neden Önemlidir?

Kış aylarında yaşanan soğuk hava nedeniyle araçlar daha fazla akü tüketimi sağlar. Bu nedenle akü performansı düşer. Bahar bakımı ile düşen akü performansının kontrolü için şarj seviyesi kontrol edilir. Ayrıca kirli hava sebebiyle meydana gelebilecek paslanma ve kaçak ihtimalleri kontrol edilir.

İlgili Konular

Araç kısa far ayarı nasıl yapılır?

Araç kısa far ayarı nasıl yapılır?

Sürücülerin çoğu araçların kullanım süresi boyunca far ayarı nasıl yapılır? Sorusuyla karşılaşmaktadır. Far, araçların ve karşıdan gelenin görülebilmesi için çalışan ve araç güvenliğini oluşturan temel bölümlerden biridir. Far sisteminin bozulması veya ayarlarının oynaması durumda yetkili bir araç servisinden konu ile ilgili yardım alınmalıdır. Far Ayarının Bozuk Olduğu Nasıl Anlaşılır? Far ayarının bozuk olup olmadığı yapılan far testi ile belli olmaktadır. Yıl içerisinde araçlara yapılan periyodik bakımlar sırasında far temizliği, ampul değişimi gibi işlemler sırasında...

Rehbere git

Motor Neden Yağ Yakar?

Rehbere git
Motor Neden Yağ Yakar?
Direksiyon Kilitlenmesi

Direksiyon Kilitlenmesi

Direksiyon kilitlenmesi araç yolda iken gerçekleşirse çok hayati bir tehlike ortaya çıkabilir.

Rehbere git

Amortisör Değişimi

Rehbere git
Amortisör Değişimi