Bilgisayarlı Arıza Tespiti

Bilgisayarlı Arıza Tespiti

Eskilerde araç servislerinde arızaları tespit etmek için aracın pek çok bölümü gereksiz yere açılmaktaydı. Günümüz teknolojisi ilerledikçe araçlar gibi araç sistemleri de gelişerek arıza tespitleri hızlı ve kolay bir şekilde yapılmakta ve araçların bu esnada yanlış bir bölümü açılmamaktadır.

Araçların en ufak bir bölümünde meydana gelen sorunlar günümüzde bilgisayar destekli arıza tespit cihazları ile bulunmaktadır. Bu cihazlar ile arıza, bilgisayar ekranına düşerek marka modele göre belirlenen kodlar sayesinde arızanın ne olduğu tespit edilmektedir.
  • Bilgisayarlı arıza tespit cihazlarında ekrana yansıyan kodlar bir bölümü bir arızayı temsil etmektedir. Bu anlamda kodların hangi bölüme ve hangi arızaya bağlı olduğu tespit edilmektedir. Burada dikkat edilecek durum, hasarı belirleyen kişinin alanında uzman olması ve kodları iyi bilmesidir. 
Bilgisayarlı arıza tespit cihazları, bilgisayar sistemine bağlı olarak çalışan bir cihazdır. Bu cihazların belirli dönemlerde güncellenmesi ve yeni yazılımlarla çalıştırılması hasarların ve kodların ekranda doğru çıkabilmesi için gereklidir. Osmangazi bilgisayarlı arıza tespit noktamızda hizmet alabilirsiniz.

Arıza Tespiti Nasıl Yapılır?

1. Kullanılacak arıza tespit cihazı, araçla uyumlu olmalıdır.
2. Araç obd soketine cihazın kablosu bağlanmalıdır.
3. Arıza tespiti çalışırken aracın kontağı açık olmalıdır.
4. Bağlantılar düzgün yapılırsa cihaz ve araç ünitesi iletişim kurabilir.
5. Bilgisayara yüklenmiş program aracılığıyla araç içerisindeki sistemlerin taraması yapılabilir veya seçilen sistem kolaylıkla taratılabilir.
6. Sistemde bir hata varsa arıza hata kodu verir, sisteme yansıyan kodun ise yanında açıklaması bulunur. 
7. Arıza tespit işlem yapıldıktan sonra hata varsa ecu aracılığıyla silinebilir. Geçici arıza veya haberleşme hatalarını arıza tespit cihazı ecu üzerinden silmektedir. 
8. Sistem veya parça tekrar taratıldığında hata çıkmıyor ise işlemleri başarılı bir şekilde gerçekleşmiştir. Ancak aynı hata sistemde tekrarlıyorsa bu kalıcı bir arızadır ve onarılması gerekir. Onarım işlemleri bittikten sonra sistemden hata tekrar silinir.
9. Kılıcı arızalarda araç üzerinde sensör veya parça değişiyorsa adaptasyon yapmak gerekebilmektedir. 

Bilgisayarlı arıza tespit cihazlarında bilmesi gereken bir diğer durum,  adaptasyon ve kodlama sistem işlemlerini her arıza tespit cihazı yapmamaktadır. Burada işletim sistemi marka modele göre değişiklik göstermektedir. Bilgisayarlı arıza tespiti ile elektronik arıza tespiti de kolay bir şekilde yapılabilmektedir.

İlgili Konular

Amortisör Takoz Arızası

Amortisör Takoz Arızası

Bursa Otoklinik Bosch Car Service´de amortisör takoz arızası belirtileri ve çözümleri, garantili yedek parça hizmetiyle detaylı inceleniyor.

Rehbere git

MAF Sensörü Arızası

Rehbere git
MAF Sensörü Arızası
Silecek neden iyi silmez?

Silecek neden iyi silmez?

Sileceklerin iyi silmemesi; 1. Silecek tam basmıyor 2. Silecek tam silmiyor 3. Silecek lastiğinde sertleşme Silecek lastiğinde sertleşme; sertleşme sorununa çözüm olarak yapılması gereken ilk şey ılık suyla silecek lastiğinin silinmesidir. Bunu yaparken bezde siyahlıklar görülecektir. Silecek lastiğinin camla temas ettiği noktada grafit yapısı olduğundan kaynaklı beze siyah lekeler bulaşmaktadır. Bunu bilmeyen çoğu araç sahibi, her aracı yıkadığında, silecekleri kafasına göre silerek ömrünü kısaltmaktadır. Sertleşen lastiği yumuşatmak için bebek kremi kullanılmaktadır. ...

Rehbere git

Şase Nasıl Düzelir?

Şasi düzeltme hizmeti, araç güvenliği ve performansı için kritik öneme sahiptir.

Rehbere git
Şase Nasıl Düzelir?